O nama

NAŠA PRIČA

Od 1996. godine

Pčelarstvom smo počeli da se bavimo 1996. godine, tako što smo kupili dva pčelinja društva od jednog poznatog pčelara iz naše okoline. Prije toga nismo znali ništa o pčelarstvu.

Međutim, uz pomoć drugih pčelara, te koristeći literaturu kao i kroz sam rad postajali smo sve bogatiji znanjem iz pčelarstva.

Odlazili smo na predavanja, izložbe, upoznali mnogo pčelara iz svih krajeva bivše Jugoslavije.

Proizvodnju košnica počeli smo na primitivnim mašinama isključivo za vlastite potrebe.

apis-rad

Danas

Danas naš pčelinjak broji preko 230 pčelinjih društava smještenih u LR košnice. Radimo na savremenim mašinama i imamo registrovanu proizvodnju te mogućnost izvoza naših proizvoda.

Svi naši proizvodi izrađeni su od kvalitetne jela-smreka daske, a okviri od lipe.
Daska je termički obrađena u vlastitoj sušari.

Od 2011. godine dodijeljen nam je ISO 9001:2008 sertifikat za sistem upravljanja u proizvodnji i prodaji košnica i dijelova košnica za pčele.

Apis d.o.o.

APIS d.o.o. nalazi se u Ravnicama kod Novog Grada/Bosanskog Novog. Položaj je uz sam magistralni put Novi Grad – Kostajnica, oko 500m od rijeke Une koja je prirodna granica sa Republikom Hrvatskom.

Brza dostava

Obezbijeđena je dostava do kupca, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Veće narudžbe isporučujemo sami, a za manje pošiljke koristimo usluge brze pošte, tako da roba stiže na adresu kupca u roku od 24 časa. Ovo je naročito pogodno kod slanja matične mliječi u zamrznutom stanju, gdje se mliječ sve vrijeme čuva u hladnjačama. Za avansna plaćanja odobravamo rabat.